Domov

Gospodinjstvo blog social 2020 foto pranje 368x300

Čiščenje

Kako pogosto prati posteljnino in oblačila

Poznaš tisti občutek, ko se po popolni negi zakopaš v sveže čisto posteljnino? Voilà, zdaj ga, z upoštevanjem naših nasvetov, lahko doživiš v prav vsakem kotičku svojega doma.

Preberi več
Gospodinjstvo blog social 2020 foto oblacila

Čiščenje

Čas je za organizacijo garderobne omare

Ko pridejo visoke stopinje in topli sončni žarki, je to za tiste z manjšimi garderobnimi omarami klic k preurejanju poletnih in pomladnih oblačil izpod postelj in vrhov omar. Kdor trdi, da to ni težko delo, se moti ...  Z našo pomočjo si ga lahko olajšaš! Sledi spodnjim korakom, če si želiš nasmeška vsakokrat, ko odpreš vrata svoje garderobne omare.

Preberi več
Gospodinjstvo blog HRANA 2 social jesen 2018 foto recepti s kakiji 368x300

Kuhanje

Top 5 receptov s kakijem

Kaki ali zlato jabolko je (bila) hrana bogov, prava vitaminska bomba. Na slovenskem se najboljši domači dobijo novembra. Pripravili smo najboljše recepte za tvoje dobro, poskusi jih pripraviti doma.

Preberi več
Gospodinjstvo blog HRANA 2 social jesen 2018 foto pita 2 368x300

Kuhanje

Enostavna pita z jagodičevjem

Ljubezen do pit se rodi v trenutku, ko jih poskusiš. Radi jo pripravimo tudi na hitro, brez pečenja nadeva. Uporabimo sveže ali zamrznjeno odtajano sadje. Tudi veganska različica recepta!

Preberi več
Gospodinjstvo HRANA social jesen 2018 web matcha latte

Kuhanje

Matcha latte: preverjeno dober recept

Topel napitek zelene barve je odlično nadomestilo za jutranjo kavo. Spodbuja koncentracijo, izostri čute in te z dobrim okusom popelje na plantaže zelenega čaja.

Preberi več
Gospodinjstvo HRANA social jesen 2018 web Zlato mleko

Kuhanje

Zlato mleko ali kurkuma latte

Topli veganski napitki so osvojili srca in domove. Kurkumino mleko si pripravi tekom dneva ali zvečer pred spanjem. Preberi enostaven recept!

Preberi več
Plastika gospodinjstvo.si recikliranje

Organizacija

Recikliranje plastike

Plastika je svoj veliki preboj na trg doživela v času med obema svetovnima vojna. Čas gospodarske krize je zahteval, da se v proizvodnji uveljavijo cenejši materiali od klasičnih.

Preberi več
Gospodinjstvo blog social jesen 2018 foto brez odpadkov 368x300

Dom

Izberi življenje brez odpadkov

Si predstavljaš, da bi obstajal svet brez odpadkov? Morda se ti to zdi na prvo žogo popolnoma nemogoče, a predstavniki globalnega gibanja Zero Waste (nič odpadkov) imajo kar nekaj inovativnih idej, ki bi svet rešile množičnih odpadnih odlagališč.

Preberi več
Gospodinjstvo blog social jesen 2018 foto pospravljanje 368x300

Čiščenje

Čist dom v le 20 minutah na dan

Nekateri zagovarjajo staro dobro klasiko: generalno čiščenje ob sobotah ali nedeljah. V “enem šusu” očistijo in pospravijo prav vse prostore ter zadovoljno zrejo v rezultat. Kaj pa, če ti razkrijemo novo preverjeno formulo uspeha?

Preberi več
Gospodinjstvo blog social jesen 2018 foto hygge 368x300

Dom

Hygge, japonski zen v danski obliki

V zadnjem času se zdi, da vsi uporabljajo besedo, za katero ne vemo prav dobro, kako jo izgovoriti, kaj šele, da bi razumeli njen pomen. Srečujemo jo na platnicah knjig, v člankih revij, na spletnih straneh in družabnih omrežjih. Povezujemo jo s srečo, udobjem in občutjem zadovoljstva, toda nič od tega ni njen dobeseden prevod.

Preberi več

Poišči uporabne nasvete in recepte tudi na Instagramu.

    Prikaži več fotografij

    Naše spletno mesto uporablja spletne piškotke, ki se shranijo na napravah, s katerimi dostopate do spletnega mesta. Nekateri piškotki so nujni za delovanje spletnega mesta in so bili že nameščeni, nekateri pa nam omogočajo zagotoviti boljšo izkušnjo ob pregledovanju spletnega mesta in anonimno spremljanje uporabe spletnega mesta. Več informacij o namenu in uporabi spletnih piškotkov lahko preberete tukaj.