Splošni pogoji

Izdajatelj vsebine in upravljavec spletne strani (v nadaljevanju Avtor):
OFF ON Ana Cetinski s.p., Brodarjev trg 6, 1000 Ljubljana
Davčna številka SI: 50228579
Matična številka: 6100961000
IBAN SI56 3000 0001 7561 207 (N banka d.d.)
Oglasno trženje: info@off-on.si, info@gospodinjstvo.si, 051 358 171

Splošni pogoji uporabe spletnega mesta www.gospodinjstvo.si (v nadaljevanju: spletno mesto):

1. Uvod
Spletno mesto je za namen teh splošnih pogojev pojem, ki zajema vse spletne strani na spletnem mestu. Z vstopom na spletno stran soglašate, da ste seznanjeni in se strinjate z vsemi spodaj navedenimi pogoji.

2. Vsebina spletnega mesta
Vse vsebine, ki se nahajajo na spletnem mestu, so informativnega značaja in služijo predvsem informiranju. Izdajatelj vsebine in upravljavec spletne strani, v nadaljevanju Avtor, se obvezuje, da bo storil vse, kar je v njegovi moči, da bodo podatki na spletnem mestu resnični, zanesljivi in kakovostni. S tem pa ne odgovarja za morebitne tipkarske napake in za zamude ter pomanjkljivosti pri vnašanju ažurnih podatkov.

3. Zaščita avtorskih pravic
To spletno mesto je izključna last Avtorja, zato je prepovedana kakršnakoli zloraba podatkov, slik, besedil in drugih podatkov, ki so del tega spletnega mesta. Prepovedano je kakršnokoli kopiranje, distribucija ali druga uporaba vse zgoraj navedenih podatkov brez predhodne vednosti in izrecnega dovoljenja.

4. Zaščita zasebnosti
Ob prvem obisku spletnega mesta se na vaš računalnik shrani “piškotek”, ki ga lahko tudi sami odstranite ali pa z ustreznimi nastavitvami spletnega brskalnika tudi preprečite, da bi se shranil. Piškotki so majhne datoteke, ki skrbijo za boljšo komunikacijo z spletnim mestom in s pomočjo katerih denimo spletno mesto lahko vodi vaše osebne nastavitve. Pomembno je vedeti, da preko teh datotek nikakor ne moremo priti do vaših osebnih podatkov ali podatkov, ki so na vašem računalniku, razen tistih, ki so javno dostopni (tip brskalnika, tip operacijskega sistema itd.).

Osebni podatki in kontaktne informacije naročnikov na novičke spletnega mesta (‘naročnik’) ne bodo razkrite nobenim tretjim osebam, razen če to zahteva zakonodaja.

Gospodinjstvo.si ne pošilja neželene ali vsiljene e-pošte uporabnikom, razen sporočil (novičke, ki lahko vsebujejo tudi promocijsko gradivo), za katera je uporabnik podal svoje soglasje.

Vsakdo lahko enostavno in hitro preneha prejemati e-pošto od Gospodinjstvo.si tako, da na e-poštni naslov info@gospodinjstvo.si pošljejo sporočilo z besedo ODJAVA v polju Zadeva.

Gospodinjstvo.si spoštuje zasebnost vseh uporabnikov. Vse internetne dejavnosti Gospodinjstvo.si so v skladu z veljavno evropsko zakonodajo in veljavno zakonodajo Republike Slovenije. Ta načela varovanja osebnih podatkov ("Politika varovanja zasebnosti") urejajo odtujitev informacij, ki jih Gospodinjstvo.si zbere o uporabnikih (kot opredeljeno zgoraj), ki obiščejo njegova spletna mesta. Gospodinjstvo.si obdeluje osebne podatke v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov, Ur. l. št. 428/2002, kakor je vsakokrat spremenjen ("Zakon o varstvu osebnih podatkov"). Podatki se zbirajo v imenu Gospodinjstvo.si, ki je "upravljavec osebnih podatkov" po Zakonu o varstvu osebnih podatkov.

5. Prispevki uporabnikov
Gospodinjstvo.si ne prevzema nobene odgovornosti ali jamstva za objavo uporabnikovih prispevkov. Odločitev, ali bo objavil prispevke, kdaj in na kakšen način jih bo objavil, je v izključni pristojnosti Gospodinjstvo.si-

Če prispevek uporabnika izpolnjuje pogoje za avtorsko delo, uporabnik s pošiljanjem prispevka na spletno mesto oziroma Gospodinjstvo.si izključno ter časovno in teritorialno neomejeno, vključno z neomejeno naklado, prenaša vse materialne avtorske pravice na poslanem prispevku, vključno s shranitvijo in distribucijo v elektronski obliki, s tonskim in vizualnim snemanjem, z uporabo na trgovskem blagu in s pravico uvoza. Uporabnik dovoljuje Gospodinjstvo.si, da prispevek ali njegov sestavni del zavaruje in uporablja kot znak razlikovanja. Gospodinjstvo.si lahko pravice iz tega odstavka prenaša naprej na tretje osebe brez omejitev. Uporabnik se v svojem imenu in v imenu svojih pravnih naslednikov nepreklicno odpoveduje vsem sedanjim in bodočim zahtevkom materialne ali nematerialne narave do Gospodinjstvo.si, ki bi izvirali iz dejstva, da Gospodinjstvo.si prispevek, ki ga je objavil uporabnik, kakor koli izkorišča.

Gospodinjstvo.si ne prevzema nobenega jamstva glede trajanja objave prispevkov in glede njihovega shranjevanja ali varnostnega kopiranja. Gospodinjstvo.si uporabniku ni dolžan vrniti njegovih prispevkov.

6. Komentarji
Uporabniki morajo z objavo svojih prispevkov na družabnih omrežjih, ki se nanašajo na spletno mesto ali ki so v zvezi s spletnim mestom, upoštevati naslednja pravila:

–        prepovedan je sovražni govor (npr. nadlegovanje, kršitev dostojanstva, spodbujanje k neenakopravnosti in nestrpnosti, spodbujanje k nasilju, sovraštvu in vojni ipd.);

–        ni dovoljeno žaljenje, zatrjevanje ali raznašanje neresničnih trditev o preteklosti, znanju ali sposobnostih drugega ali o čem drugem, če uporabnik ve ali bi moral vedeti, da so te trditve neresnične;

–        ni dovoljena objava vsebin, ki kakorkoli povzroča ali utegne povzročiti škodo Nosecka.eu ali tretjim osebam.

7. Izključitev odgovornosti
Gospodinjstvo.si ne prevzema nobenega jamstva, da so vsebine, objavljene na spletnem mestu, točne, popolne in pravilne in ne odgovarja za morebitno škodo, ki bi nastala uporabniku, ker se je zanesel na objavljene vsebine.

Gospodinjstvo.si ne prevzema nobenega jamstva glede delovanja ali dostopnosti spletnega mesta in ne odgovarja za morebitno škodo, ki bi nastala uporabniku, ker spletno mesto ni bilo dostopni ali ni delovalo ali ni delovalo pravilno.

Gospodinjstvo.si ne odgovarja za škodo, ki bi zaradi uporabe spletnega mesta utegnila nastati na uporabnikovi strojni, programski ali drugi opremi. Uporabnik je dolžan sam poskrbeti za primerno zaščito (protivirusno ipd.) opreme, s pomočjo katere dostopa do spletnega mesta.

Del našega spletnega mesta so tudi povezave na spletne strani, ki niso del tega spletnega mesta. Za vsebino na teh straneh ne odgovarjamo.

8. Sprememba pogojev
Gospodinjstvo.si pridržuje pravico do spreminjanja splošnih pogojev brez predhodnega opozorila. Spremembe začnejo veljati takoj, ko so objavljene. Zaradi teh pravic si ob vsakem obisku našega spletnega mesta pozorno preberite pravila uporabe in pogoje.

9. Pristojno sodišče
Za razlago in vsa pravna vprašanja v zvezi z uporabo materialov, ki so objavljeni na teh spletnih straneh, se uporablja izključno slovensko pravo. Za zahtevke in spore v zvezi z uporabo omenjenih materialov je pristojno sodišče v Ljubljani.

 

Poišči uporabne nasvete in recepte tudi na Instagramu.

Prikaži več fotografij

Naše spletno mesto uporablja spletne piškotke, ki se shranijo na napravah, s katerimi dostopate do spletnega mesta. Nekateri piškotki so nujni za delovanje spletnega mesta in so bili že nameščeni, nekateri pa nam omogočajo zagotoviti boljšo izkušnjo ob pregledovanju spletnega mesta in anonimno spremljanje uporabe spletnega mesta. Več informacij o namenu in uporabi spletnih piškotkov lahko preberete tukaj.