Enostavna pita z jagodičevjem

Gospodinjstvo blog HRANA 2 social jesen 2018 foto pita 2 368x300

Ljubezen do pit se rodi v trenutku, ko jih poskusiš. Nam se zdi zelo enostavno speči testo, nanjo pa le namazati okusno kremo iz mascarpone sira in jo okrasiti z jagodičevjem. Mascarpone sicer najpogosteje srečamo v priljubljeni italijanski sladici tiramisu. Pripravili smo tudi vegansko različico pite.

SESTAVINE ZA TESTO:

  • 200 g ekološke moke
  • 100 g masla (lahko uporabimo kokosovo maslo)
  • žlička pecilnega praška 
  • 1 rumenjak (lahko ga izpustimo)
  • 1 dl vode
  • pol žlice soli

SESTAVINE ZA NADEV: 

  • 500 g maskarpone (nadomestimo ga lahko s pasirano skuto ali pa pretlačenim tofujem)
  • sladka smetana (mlečno lahko nadomestimo s kokosovo smetano)
  • ekološka vanilija v prahu ali vanilijev strok
  • 50 g rjavega sladkorja (lahko uporabimo tudi kokosov sladkor)

POSTOPEK:

Presajani moki dodamo ostale sestavine (sladkor, maslo, sol, jajce in rumenjak) ter zamesimo testo. Pustimo, da testo nekaj časa počiva na hladnem. 

Testo razvaljamo v krog, ki naj meri nekaj centimetro več od modela za pito. Testo razporedimo v model za pito in pečemo 15 minut pri 180 ⁰C.

Medtem pripravimo nadev. Stepemo smetano in ga zmešamo z mascarpone sirom (ali veganskim nadomestkom). Dodamo izbrani sladkor in ekološko vanilijo. 

Ko je testo za pito pečeno, ga ohladimo. Nato nanj namažemo pripravljeno dobro kremo, ki jo dekorativno obložimo z jagodičevjem. Če uporabite zamrznjeno jagodičevje, ga najprej odmrznite.

Pita zagotovo prinese nasmeh na obraz domačim in obiskom. Dober tek!

 

 

Poišči uporabne nasvete in recepte tudi na Instagramu.

    Prikaži več fotografij

    Naše spletno mesto uporablja spletne piškotke, ki se shranijo na napravah, s katerimi dostopate do spletnega mesta. Nekateri piškotki so nujni za delovanje spletnega mesta in so bili že nameščeni, nekateri pa nam omogočajo zagotoviti boljšo izkušnjo ob pregledovanju spletnega mesta in anonimno spremljanje uporabe spletnega mesta. Več informacij o namenu in uporabi spletnih piškotkov lahko preberete tukaj.